top of page

לקבל את הגוף - למה זה מעורר רתיעה? פוסט שלישי בסדרה - הפעם על דימוי גוף

קבלה של משקל הגוף

זה אולי אחד הנושאים הכי טעונים, ויכול להיות שכבר הכותרת עושה לך רתיעה. דווקא אם זה המצב, אני מזמינה אותך להמשיך לקרוא ולבחור מה את לוקחת מהכתוב.

החברה שאנחנו חיות בה לימדה אותנו היטב ומגיל צעיר איך גוף "אמור" להיראות. אנחנו כולנו חיות תחת השפעה של אידאלים של יופי ומודל של רזון, וחלקינו אף ספגנו את המסרים האלו כבר בבית כילדות. לצערי הנתונים מראים שהרבה נערות מרגישות אי שביעות רצון מגופן, והחוויה הזו יכולה להמשיך גם לבגרות. כשמישהי תופסת שיש פער בין המשקל או מראה הגוף שלה לבין מה שמצופה ממנה בחברה, לא פעם היא תרצה לשנות אותו.


ופה שוב המקום להזכיר: זה בסדר לרצות לשנות משהו. קבלה לא אומרת להגיד "אמן" על כל מה שקיים ולהישאר במצב סטטי (אלא היא מפתח לשינוי כמו שהסברתי בפוסט הקודם). לצד זאת, לא תמיד הירידה במשקל פשוטה כמו שמוכרים לנו. אנחנו יודעים לומר היום שהמשוואה הרבה יותר מורכבת ממה נכנס וכמה יוצא, ויש פה הרבה משתנים מעבר לאוכל ולפעילות גופנית.

מעבר לזה, לכל גוף המשקל המאוזן שלו, וזה לא תמיד יוצא בתוך מה שמוגדר כטווח תקין של BMI. כן, יהיו כאלו שעבורן, מה שמוגדר בטווח התקין יחווה בגוף כתת משקל ועשוי אף להביא להפסקת מחזור ותסמינים נוספים. והנה אני מזמינה אותך לשים לב מה מעוררות המילים האלו אצלך. התנגדות או קבלה? גם אם עולה התנגדות, אפשרי לה להיות. קבלי את הנוכחות שלה.


לרדת במשקל - מה המחיר?

כאן מגיעה השאלה מה המחיר של הירידה במשקל? האם הפוקוס שלי הוא על משקל מסוים שהגדרתי מראש, או על שינוי דפוסי אכילה כך שיהיו תואמים לצרכי הגוף, ומשם לאפשר לגוף להתאזן במשקל הנכון לו? מה אני עושה אם הירידה במשקל לא קורת בקצב שרציתי, או אם הירידה נעצרת? מה ארוויח אם אקבל את הפיזיולוגיה של הגוף ואלך איתו יד ביד, ולעומת זאת מה אפסיד אם אתנגד לכך ואשקיע את כל כולי במאבק לירידה במשקל ובחיטוב?

אולי תופתעי לגלות, שהמחקרים מראים שדפוסי דיאטה מצמצמים והתנהגויות אכילה מגבילות מביאות בטווח הארוך לעלייה במשקל.


לא תמיד קל לקבל את המשקל שהגוף מתאזן בו. זה יכול לעורר הרבה דברים, כמו פחד שאם אקבל את המשקל אז הוא לא ישתנה לעולם, ואז אצטרך לוותר על חלומות ודברים שחשבתי שאעשה כשארזה.

על כל אלו אפשר לעבוד בטיפול ולהגיע למקום שאולי לא רציתי את המשקל הזה, והייתי בוחרת בלי להתבלבל במשקל אחר, אבל אני מקבלת את המשקל של הגוף שלי, ומוצאת את הדרך לחיים מלאים גם איתו.


אני אתן לזה עוד דוגמה קטנטנה - בגדים. מישהי שלא מקבלת את משקל הגוף הנוכחי שלה ונמנעת מלקנות לעצמה בגדים במידה שלה. לפעמים זה לנסות להידחס לג'ינס קטן ולוחץ, לפעמים לקנות בגד במידה קטנה כדי שיעודד לרדת. התוצאה: מידי בוקר כשהיא מתארגנת ומתלבשת, היא עומדת מול ארון שאין בו בגדים במידה שלה, שנוחים לה והולמים אותה. במהלך כל היום הבגדים לוחצים עליה ומציקים, וכמו נותנים תזכורת מתמדת שהמשקל לא מתאים, ומגבירים את המצוקה סביבו. רק שמה שלא מתאים פה הוא הבגדים, ולא המשקל. 

אם לעומת זאת, הייתה מקבלת שזה המשקל הנוכחי (גם אם נמצאת בתהליך ירידה לצורך העניין) ומרעננת את הארון כך שיכיל בגדים במידה, נוחים ומחמיאים, כמה כיף היה להתלבש בבוקר ולהסתובב במהלך היום.


ובכלל, כמה רווחה יכולה להיות כשמקבלים את משקל הגוף, מפסיקים להיאבק בו, וחוזרים להיות בשלום עם הגוף הזה שקיבלנו לכל החיים ושמאפשר לנו כל כך הרבה ביומיום שלנו.


הקורס הדיגיטלי שלי "איך אוכלים את זה?" עוסק בהתמודדות עם אכילה רגשית או אכילה בחוויה של חוסר שליטה. יש קשר הדוק בין זה לבין מערכת היחסים עם הגוף, ולכן בחרתי להקדיש בו פרק בונוס לנושא הקשר עם הגוף. לפרטים והרשמה לחצי כאן.

Kommentare


טלי נחום - דיאטנית קלינית בפתח תקווה לטיפול באכילה רגשית ובתסמונת השחלות הפוליציסטיות.

יצחק בן צבי 27, פתח תקווה

  • Whatsapp
  • YouTube
  • Facebook

המידע והתכנים באתר אינם מהווים חוות דעת רפואית-תזונתית או תחליף להתייעצות עם תזונאי/ת דיאטנ/ית. כל התכנים באתר נועדו לספק מידע ואין לראות בהם בדרך כלשהי יעוץ רפואי/תזונתי ו/או המלצה לטיפול ו/או תחליף לטיפול. להתאמה אישית ולקבלת טיפול תזונתי יש לפנות לתזונאי/ת דיאטנ/ית.

תקנון האתר

bottom of page